Inte alla muslimer

Det är helt korrekt: alla muslimer vill inte islamisera västvärlden – väldigt många flyr direkt eller indirekt just på grund av islams negativa konsekvenser – men många verkar tro att problemet bara ligger hos extremisterna – hos “galningarna”. Så är inte fallet. Ett nästan lika stort, men indirekt, problem är de tysta.

De tysta

Jag har den fullaste förståelse för att fredliga människor som har flytt ifrån islams bokstavstrogna utövare inte vågar opponera sig emot dessa när de möter dem i det land de trodde var fritt från förtryck. De riskerar i så fall både sitt eget och, kanske ännu viktigare, sina familjemedlemmars liv – och hur stor skillnad gör egentligen en röst? Den väger lätt – och den är lätt att tysta…

Jag har den fullaste förståelse för att det är lätt att “göra som alla andra”; att inte gå emot strömmen, att inte säga emot den karismatiske imamen. Det är helt naturligt; det är det man brukar kalla politisk korrekthet. De flesta av oss är rädda för att sticka ut för mycket, eftersom det alltid innebär en risk – en risk att, i bästa fall, bli kritiserad – och i värsta fall något mycket värre.

De passivt aggressiva

Ett annat (större) problem är att väldigt många stöder islamiseringen i tysthet. De medverkar inte aktivt, skjuter folk eller spränger sig själva och oskyldiga mäniskor i luften, men de tycker att utvecklingen går år rätt håll i väst.

Bland imamer är, föga förvånande, stödet för islamiseringen större än hos “vanligt folk”. I Frankrike gjorde man en räd emot flera moskéer och fann mängder med vapen, ammunition och propaganda för ISIS – tre moskéer stängdes.

Vad skall man göra åt det här?

Sluta att fästa någon som helst vikt vid uttryck som “rasism” eller “islamofobi”; det här har ingenting med det att göra. Ett brott är ett brott, oavsett vad brottsllingen har för härkomst eller tro. Gör en grundlig utredning och ta reda på vilka organisationer som stöder islamism, och sluta sedan att finansiera dem. Att gå via Skatteverket och använda den så kallade “Al Capone-modellen” är en bra början.

Hur man skall ändra människors inställning är nog en betydligt svårare fråga.

Inte alla muslimer

Jag tillhörde också de som resonerade så, men en av alla ögonöppnare var ett YouTube-klipp med Brigitte Gabriel, som ursprungligen kommer från Libanon, och har sett hur islam kan förändra ett samhälle. I åratal har hon hållit föredrag där hon har varnat västvärlden för islams expansion. Här är hennes syn på “inte alla muslimer”:

Det här är ett mycket stort problem, och jag tror att vi bara har sett början, så i stället för “inte alla muslimer” skulle jag vilja säga “inte bara extremister”…

God jul!

0
Det här inlägget postades i Islam, Islamisering och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =