Hanif Bali intervjuades av Fria Tider

Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali intervjuades av Fria Tider över telefon (för att kunna läsa hela intervjun måste man betala – hemska tanke) angående invandringspolitiken och hur det uppstod en sådan hysteri kring ordet rasist. Han berättade vad som skedde bakom kulisserna och hur situationen kunde bli så underlig som den blev.

Hanif Bali

Hanif Bali är en av de absolut mest rakryggade politiker som vi har i Sverige, och som ett resultat av det så har han blivit kritiserad, mobbad och påhoppad mer än en gång genom åren. Han har dock alltid haft belägg för sina uttalanden, så han har, såvitt jag vet, aldrig behövt be om ursäkt eller ta tillbaka något uttalande. I intervjun säger han angående detta:

“- Nej det går inte, det blir en för stor kontrovers och den är jag inte beredd att utsätta mig för.”

Såvitt jag förstår så ville Bali först inte låta sig intervjuas; han sade att Vänstern skulle komma att använda det emot honom, och göra gällande att han sympatiserade med allt som står i tidningen – men uppenbarligen ändrade han sig.

Nåväl, varför anser Hanif Bali att det blev som det blev?

Han förklarar det med att Moderaterna, långt före Sverigedemokraterna kom in i bilden på allvar, var medias och Vänsterns stora hatobjekt.

[Undersökningen Journalistkårens partisympatier av Kent Asp från 2011 visade att över 80% inom Public Service sympatiserar med antingen Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet. Miljöpartiet var kraftigt överrepresenterade med hela 41%]

Flyktingfrågan ansågs vara en jobbig fråga som man ville “städa undan” så att man kunde fokusera på jobb och ekonomi i stället. Det sättet att resonera visade sig dock inte fungera överhuvudtaget eftersom det var de faktiska samhällsproblemen som dikterade vad som skulle diskuteras, inte Moderaterna, och flyktingfrågan fortsatte att vara problematisk. Inom Moderaterna hade diskussionen, enligt Bali, varit ganska öppen fram tills inför valet 2010.

“Sahlin inledde valrörelsen i Irak och gjorde antirasism och SD-motstånd till Socialdemokraternas paradfråga. Att SD-stämpla Moderaterna ingick i strategin. Och det påverkade debatten inom det dåvarande regeringspartiet.”

[…]

“– Man hade en mycket öppnare diskussion om problem med integration och flyktingmottagande och så vidare, fram till 2009–2010 när Mona Sahlin började basha “SD” på oss. Då blev man mer rädd, och media var ännu mer på oss om att: “Är ni egentligen onda?”, säger Hanif Bali.”

Han talar också om hur stor del han anser att Moderaterna har i att det kom [och fortfarande kommer] en så stor mängd människor till just Sverige, och hans bild skiljer sig en del ifrån den som jag brukar få av andra.

0
Det här inlägget postades i migration, Politik och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 13 =